Catering

Eten en drinken op kantoor gaat veranderen.

Zo mogen medewerkers ook in het bedrijfsrestaurant niet te dicht bij elkaar staan of zitten. Hygiëne is bovendien belangrijker dan ooit. We hebben een aantal praktische tips voor je op een rij gezet, waarmee je je werk ook onder de nieuwe omstandigheden optimaal kan doen.

Een eerste check

  • Ben je bekend met de corona-instructies van de overheid en houd je je daaraan?
  • Weet jij wat de regels, richtlijnen en instructies van je werkgever over het aanbieden en aanvullen van voedsel zijn?
  • Ben je gezond en fit?
  • Heb je - met het oog op strengere toegangscontrole - een ID of je toegangsbadge bij je?

Acties bij binnenkomst

  • Volg de instructies van de receptionist, beveiliger of host.
  • Was direct bij aankomst goed je handen, bij voorkeur met een ontsmettingsmiddel en was je handen gedurende de dag regelmatig.

Werkplek

  • Zorg dat er genoeg ontsmettingmiddel aanwezig is in keuken en restaurant.
  • Zorg op ieder moment voor schone werkkleding, schorten en andere benodigdheden.
  • Voedsel wordt beschermd met doorzichtige schermen. Er zal meer gelet worden op de versheid, duurzaamheid en herkomst van producten.
  • Borden en bestek kunnen niet zelf gepakt worden. Er liggen voorverpakte, recyclebare wegwerp besteksets klaar.
  • Mensen scheppen maaltijden niet langer op van schalen.
  • Lunches zijn kant-en-klaar of individueel samengesteld.

Bewegen in het gebouw

  • Houd rekening met drukte op plekken waar veel mensen komen, zoals de entree van het kantoor, het toilet en natuurlijk het bedrijfsrestaurant.
  • Volg de borden voor de juiste route in het kantoor en loop zo min mogelijk.
  • Vermijd ruimtes, afdelingen en verdiepingen waar je niet hoeft te komen.
  • Gebruik koffiemachines en printers alleen als dat noodzakelijk is en maak het bedieningspaneel na gebruik schoon met hygiënedoekjes.

Omgang met medewerkers en bezoekers

  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Groet elkaar zonder aan te raken.
  • Wijs mensen op eventueel onhygiënisch gedrag.
  • Ook in het bedrijfsrestaurant mogen mensen niet te dicht op elkaar staan en zitten. Zie erop toe dat zij anderhalve meter afstand houden.